Chinese omelet met roerbakgroenten
Knapperige groenten in een zakje van ei. Helemaal af met zoete tomatensaus.
Ingrediënten
4 personen
8
middelgrote eieren
6 el
zonnebloemolie
800 g
Chinese wokgroente taugé-rode paprika
4 el
ketjap manis
350 ml
tomato frito
3 el
gembersiroop
Aan de slag
Klop de eieren met peper en zout los in een kom.
Verhit in 2 grote koekenpannen elk wat olie. Verdeel het ei over de pannen en bak op middelhoog vuur in 5 min. 2 omeletten. Keer ze halverwege. Leg de omeletten op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Roerbak de groenten 5 min. samen met de ketjap en peper en zout. Verwarm ondertussen in een steelpan de tomato frito met de gembersiroop.
Halveer de omeletten en leg op de borden een ½ omelet. Verdeel de groenten erover en klap de omelet dubbel. Serveer met de zoete tomatensaus.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Chinese omelet met roerbakgroenten
Knapperige groenten in een zakje van ei. Helemaal af met zoete tomatensaus.

hoofdgerecht
4 personen
455 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Klop de eieren met peper en zout los in een kom.
Verhit in 2 grote koekenpannen elk wat olie. Verdeel het ei over de pannen en bak op middelhoog vuur in 5 min. 2 omeletten. Keer ze halverwege. Leg de omeletten op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Roerbak de groenten 5 min. samen met de ketjap en peper en zout. Verwarm ondertussen in een steelpan de tomato frito met de gembersiroop.
Halveer de omeletten en leg op de borden een ½ omelet. Verdeel de groenten erover en klap de omelet dubbel. Serveer met de zoete tomatensaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)8 middelgrote eieren
6 el zonnebloemolie
800 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika
4 el ketjap manis
350 ml tomato frito
3 el gembersiroop