bewaar
'Yakitori' met paprika en bosui
'Yakitori' met paprika en bosui
bewaar

'Yakitori' met paprika en bosui

25 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 eetlepels

Japanse sojasaus

3 eetlepels

droge sherry

6 eetlepels

sake

2 theelepels

fijne suiker

600 g

kipfilet

4

bosuitjes

1

groene paprika

1

citroen

(versgemalen) peper

scherpe mosterd

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

Aan de slag

1

In pan sojasaus, sherry, sake en suiker aan de kook brengen en tot stroperige marinade inkoken. Kipfilet in stukjes van ca. 2 1/2 cm snijden. Satéstokjes in koud water leggen. Bosuitjes schoonmaken. Paprika wassen en schoonmaken. Bosui en paprika in stukjes van ca. 2 1/2 cm snijden. Citroen schoonboenen en in partjes snijden. Aan elk stokje 3 stukjes kip afgewisseld door bosui en paprika rijgen.

2

Spiesen met marinade bestrijken en op barbecue in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar roosteren. Bestrooien met peper en serveren met partjes citroen en scherpe mosterd. Lekker met koud (Japans) biertje.

tip

achtergrondinfoDe letterlijke betekenis van yakitori is ‘gegrilde kip’ (yaki = grillen, tori = vogel of kip), maar tegenwoordig wordt er veel gevarieerd. Het verwijst dus nu meer naar de bereidingswijze en tare: sojasaus en mirin, vaak sake en soms een beetje suiker. Wil je echte yakitori maken? Zoek op de site naar 1195173 voor het recept