bewaar
Gehaktbal met garnalen
Gehaktbal met garnalen
bewaar

Gehaktbal met garnalen

30 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 sneetje

witbrood

100 ml

halfvolle melk

500 g

gehakt

1

ei

1 bakje

bieslook

1 bakje

Hollandse garnalen

50 g

boter

Aan de slag

1

Week het brood 2 min. in de melk. Knijp uit, doe in een kom en voeg het gehakt toe. Meng het ei, 3/4 van de bieslook, de garnalen en peper en zout naar smaak erdoor. Kneed goed door.

2

Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm er met vochtige handen ballen van. Verhit de boter in een koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Laat ze op laag vuur in 20 min. gaar worden. Keer regelmatig. Bestrooi voor serveren met de rest van de bieslook. Lekker met bonensalade en kerriekrieltjes (recepten elders op ah.nl/recepten).

tip

algemeenU kunt de gehaktballen 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ze in ca. 10 min. op laag vuur. Keer regelmatig.

Gehaktballetjes in tomatensaus maken

Instructievideo - 00:44 min.