bewaar
Sperziebonen in katenspek
Sperziebonen in katenspek
bewaar

Sperziebonen in katenspek

25 min. bereiden
84waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

verse sperziebonen

1 tl

gedroogde tijm

12 plakjes

katenspek

3 el

traditionele olijfolie

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen in ca. 7 min. beetgaar. Giet af en meng de tijm erdoor. Verdeel de sperziebonen in gelijk aantal porties als plakjes spek. Maak van elke portie een bundeltje en wikkel er een plakje spek omheen.

2

Verhit de olie in een koekenpan en bak de bundeltjes 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Breng op smaak met peper.

tip

combinatietipLekker met gehaktballen met kerrie & ui en romige aardappel-preipuree (recepten elders op ah.nl/recepten).

bereidingstipJe kunt stap 1 een paar uur eerder voorbereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak de bundeltjes op het laatste moment af.