Ingrediënten
4 personen
600 g
verse sperziebonen
1 tl
gedroogde tijm
12 plakjes
katenspek
3 el
traditionele olijfolie
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen in ca. 7 min. beetgaar. Giet af en meng de tijm erdoor. Verdeel de sperziebonen in gelijk aantal porties als plakjes spek. Maak van elke portie een bundeltje en wikkel er een plakje spek omheen.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de bundeltjes 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Breng op smaak met peper.
Sperziebonen in katenspek

bijgerecht
4 personen
265 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen in ca. 7 min. beetgaar. Giet af en meng de tijm erdoor. Verdeel de sperziebonen in gelijk aantal porties als plakjes spek. Maak van elke portie een bundeltje en wikkel er een plakje spek omheen.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de bundeltjes 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Breng op smaak met peper.
combinatietip:Lekker met gehaktballen met kerrie & ui en romige aardappel-preipuree (recepten elders op ah.nl/recepten).
bereidingstip:Je kunt stap 1 een paar uur eerder voorbereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak de bundeltjes op het laatste moment af.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)600 g verse sperziebonen
1 tl gedroogde tijm
12 plakjes katenspek
3 el traditionele olijfolie