Ovenpasta met broccoli & spinazie
Breng de zon in deze ovenschotel met zongedroogde tomaten. Voeg ook olie uit het potje toe. Die is heerlijk!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 350 g broccoli
- 295 g zongedroogde tomaten in pot
- 300 g penne rigate (zak 500 g)
- 450 g diepvries bladspinazie deelblokjes
- 2 middelgrote eieren
- 250 g ricotta (bakje)
- 125 ml houdbare slagroom
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven op 190 ºC. Snijd de broccoli in roosjes en de tomaten in kleine stukjes. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste minuut de broccoli toe.
- Vet de ovenschaal in. Meng de pasta en de broccoli en de bevroren spinazie in de ovenschaal. Klop de eieren los. Meng met de tomaten, de ricotta en de slagroom. Voeg per ei 1 eetlepel olie uit het potje zongedroogde tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Schenk met mengsel over de pasta en de groenten. Bak in de oven in ca. 30 min. gaar.
bereidingstip:
Dit recept kun je ook goed maken met vriesverse broccoli (zak 450 g, diepvries).
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 665 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 66 g
-
vet 32 g
waarvan verzadigd 14 g - natrium 485 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Ovenpasta met broccoli & spinazie
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ovenpasta met broccoli & spinazie
Verwarm de oven op 190 ºC.
- 350 g broccoli
- 295 g zongedroogde tomaten in pot
Snijd de broccoli in roosjes en de tomaten in kleine stukjes.
- 300 g penne rigate
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste minuut de broccoli toe.
- 450 g diepvries bladspinazie deelblokjes
Vet de ovenschaal in. Meng de pasta en de broccoli en de bevroren spinazie in de ovenschaal.
- 2 middelgrote eieren
- 250 g ricotta
- 125 ml houdbare slagroom
Klop de eieren los. Meng met de tomaten, de ricotta en de slagroom. Voeg per ei 1 eetlepel olie uit het potje zongedroogde tomaten toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Schenk met mengsel over de pasta en de groenten. Bak in de oven in ca. 30 min. gaar.
bereidingstip:
Dit recept kun je ook goed maken met vriesverse broccoli (zak 450 g, diepvries).