bewaar
Indonesische maaltijdkippensoep
Indonesische maaltijdkippensoep
bewaar

Indonesische maaltijdkippensoep

20 min. bereiden
224waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

pandanrijst

4

scharreleieren

2 tenen

knoflook

2 el

wokolie

1 zak

oosterse wokgroente

1 pot

basis voor kippensoep

1 duopak

hamreepjes

2 el

ketjap manis

½ beker

gebakken uitjes

Aan de slag

Rijst koken volgens aanwijzingen op verpakking. Eieren in ca. 8 min. hard koken, laten schrikken met koud water en pellen. Eieren elk in 4 parten snijden. Knoflook pellen en fijnsnijden. Intussen wokolie verhitten en knoflook ca. 2 min. bakken. Wokgroenten toevoegen en ca. 3 min. meebakken. Basis voor kippensoep en 2 potten water toevoegen. Alles aan de kook brengen. Hamreepjes en ketjap toevoegen en soep doorwarmen. Naar smaak met zout en peper bestrooien. Soep over 4 borden verdelen en 1 el rijst en partjes ei erover verdelen. Rest rijst en gebakken uitjes erbij geven.