bewaar
Krokante tofu met Thaise noedelsalade
Krokante tofu met Thaise noedelsalade
bewaar

Krokante tofu met Thaise noedelsalade

20 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

3

limoenen

10 eetlepels

ketjap manis

2 theelepels

kerriepoeder

1 pakje

tofu naturel

4 eetlepels

(zonnebloem)olie

2 struiken

broccoli

1 zak

woknoedels

3

rode uien

1 blik

kokosmelk

1 blikje

taugé

Aan de slag

Limoenen uitpersen. In platte lage schaal 2 el limoensap, 6 el ketjap en 1/2 tl kerriepoeder mengen. Tofu in 12 plakken snijden en goed droog deppen. In grote koekenpan olie verhitten en hierin tofu om en om in ca. 8 min. knapperig en bruin bakken. Tofu in schaal in limoen-ketjapmengsel leggen en een paar keer keren. Broccoli in kleine roosjes verdelen en steel in dunne plakken snijden. In ruime pan in laag kokend water met 1 tl zout 5 min. koken. Woknoedels toevoegen, na 1 min. noedels uit elkaar trekken en 3 min. meekoken. Afgieten, onder koude kraan afspoelen en laten uitlekken. Uien pellen en in reepjes snijden. In ruime schaal rest limoensap, 4 el ketjap, 1 1/2 el kerriepoeder en kokosmelk mengen. Ui, taugé, broccoli en noedels erdoor scheppen. Salade en tofu over 4 borden verdelen.