bewaar
Tonijnpizza
Tonijnpizza
bewaar

Tonijnpizza

20 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

koelverse grote familiepizza

2 blikjes

tonijn op water

2

rode uien

½ pot

zwarte olijven

2 theelepels

gedroogde tijm

500 g

panklare sperziebonen

2

tomaten

½

citroen

2 eetlepels

olijfolie

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng een pan met water aan de kook. Beleg de pizza met tonijn, driekwart van de uiringen, olijven en de helft van de tijm. Bak de pizza in het midden van de oven in 10 minuten af. Kook de sperziebonen in ruim water in 7-8 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze met koud water na. Snijd de rest van de uiringen heel fijn. Schep de sperziebonen om met de tomaat en de fijngesneden ui. Breng het geheel op smaak met citroensap, de rest van de tijm, zout, (versgemalen) peper en olie. Snijd de pizza in kwarten en leg ze op borden. Serveer de sperziebonensalade er apart bij.