Roergebakken bloemkool
Snel wokgerecht met pit: de bloemkool gaat op de Aziatische toer.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 tomaten
- 2 cm verse gember
- 1 teen knoflook
- 1 gedroogde chilipeper
- 2 el zonnebloemolie
- 350 g koelverse bloemkoolroosjes
- 1 tl kerriepoeder
Lekker erbij
Keukenspullen
- hapjespan
Advertentie
Bereiden
- Snijd de tomaat aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Pel daarna het vel eraf. Verwijder de velletjes en zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Schil de gember en snijd deze, de knoflook en chilipeper fijn. Verhit de olie in een hapjespan of wok. Voeg de gember, knoflook en chilipeper toe en bak het geheel 30 sec. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak alles 3 min.
- Meng de blokjes tomaat en kerrie erdoor en voeg scheutje water toe. Leg een deksel op de pan en laat nog 5 min. op een matig vuur stoven tot de bloemkool beetgaar is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Gember gebruiken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 160 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 11 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 17 mg
- vezels 5 g
Pittigheid
Ook te zien in
Roergebakken bloemkool
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Roergebakken bloemkool
- 2 tomaten
Verwijder de velletjes en zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- 2 cm verse gember
- 1 teen knoflook
- 1 gedroogde chilipeper
- 2 el zonnebloemolie
Verhit de olie in een hapjespan of wok. Voeg de gember, knoflook en chilipeper toe en bak het geheel 30 sec.
- 350 g koelverse bloemkoolroosjes
- 1 tl kerriepoeder
Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak alles 3 min. Meng de blokjes tomaat en kerrie erdoor en voeg scheutje water toe.
Leg een deksel op de pan en laat nog 5 min. op een matig vuur stoven tot de bloemkool beetgaar is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.