Woksoep met andijvie, mihoen en shii-take

Advertentie
Ingrediënten
- 1½ liter bospaddestoelenbouillon (van tablet)
- 1 ui
- 3 cm verse gember
- 1 schaaltje shii-takepaddestoelen (100 g)
- 4 eetlepels wokolie (fles a 500 ml)
- 1 schaaltje vegetarische roerbakblokjes (175 g)
- 1 zak gesneden andijvie (400 g)
- 1½ pak mihoen (a 250 g)
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bouillon aan de kook brengen. Ui pellen en snipperen. Gember schillen en wortel in kleine stukjes snijden. Shii-take schoonborstelen en in plakjes snijden. In wok olie verhitten. Ui en gember 1 min. roerbakken. roerbakblokjes toevoegen en 2 min. meebakken. Shii-take en andijvie toevoegen en 2 min. mee roerbakken. Bouillon bij groentemengsel voegen, mihoen erboven in stukken breken, geheel aan de kook brengen en 1 min. laten doorkoken. Soep met zout en peper op smaak brengen. Lekker met een scheutje ketjap en emping.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 540 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 79 g
- vet 15 g