bewaar
Nasi koening (gele rijst)
Nasi koening (gele rijst)
bewaar

Nasi koening (gele rijst)

30 min. bereiden
141waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

ui

1 teen

knoflook

2 el

zonnebloemolie

300 g

pandanrijst

1 el

gemalen kurkuma (koenjit)

1 tl

Ketoembar gemalen koriander

1 tl

gemalen komijn

1 stengel

koelverse sereh citroengras

400 ml

kokosmelk

300 ml

kraanwater

½

komkommer

1

rode peper

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook hierin zachtjes. Schep de rijst, koenjit, ketoembar en djinten erdoor en bak kort mee.

2

Snijd de citroengras stengel open en steek in de rijst. Schenk de kokosmelk met het water bij de rijst en breng al roerend aan de kook. Kook de rijst in een open pan op matig vuur in ca. 15 min. gaar. Neem de pan van het vuur, roer de rijst om en laat zonder deksel even droogstomen.

3

Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in lange dunne reepjes. Schep de rijst op een serveerschaal, verwijder het citroengras. Garneer met de komkommer en rode peper.