Gei­ten­kaas­g­noc­chi met spi­na­zie en truf­fel­olie

(56) waardeer
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 56

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In kom ricotta, geitenkaas, griesmeel, 100 g bloem en eieren tot deeg kneden. Helft van pecannoten erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper, 10 min. laten rusten. In koekenpan paprikareepjes in helft van olijfolie 5 min. zachtjes bakken. Bestrooien met zout en peper. Deel van bloem op plat bord strooien. Met rest van bloem handen bestuiven en ca. 24 balletjes maken van deegmengsel. Als het niet compact genoeg is, wat meer bloem toevoegen. Indien het te droog is, wat extra losgeklopt ei toevoegen. Deegballetjes (= gnocchi) door bloem rollen en op groot bord leggen (niet op elkaar!). Gnocchi en paprikareepjes tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  2. In pan bouillon aan de kook brengen, vuur dan lager draaien. Helft van gnocchi in hete bouillon laten glijden en in 10 min. zachtjes gaarkoken. Gnocchi met schuimspaan uit pan nemen en warmhouden. Rest van gnocchi op zelfde wijze bereiden. Intussen in wok rest van olijfolie verhitten en spinazie in gedeelten al omscheppend laten slinken. Laatste minuut munt erdoor scheppen en even meewarmen. Spinazie op smaak brengen met zout en peper. (In magnetron) paprikareepjes 30 sec. verwarmen. Gnocchi, spinazie en paprikareepjes over vier borden verdelen. Truffelolie erover sprenkelen en gerecht met rest van pecannoten bestrooien.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.