bewaar
Pittige tomatensoep met gember-peperroom
Pittige tomatensoep met gember-peperroom
bewaar

Pittige tomatensoep met gember-peperroom

30 min. bereiden
55waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

olie

1

ui

1 teentje

knoflook

3 theelepels

chilipoeder

1 eetlepel

tomatenpuree

500 g

tomaten

750 ml

kruidenbouillon

125 ml

slagroom

1 theelepel

gemberpoeder

1 theelepel

versgemalen zwarte peper

2 eetlepels

peterselie

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

In soeppan olie verhitten en ui en knoflook in 3 min. zachtjes glazig fruiten. Chilipoeder en tomatenpuree 3-4 min. meebakken. Tomatenstukjes en bouillon toevoegen, aan de kook brengen en soep 20 min. zachtjes laten koken. In kom slagroom met gemberpoeder, peper en 1/2 tl zout halfstijf kloppen. Met staafmixer tomatenmengsel tot gladde soep pureren. Tomatensoep over vier diepe borden verdelen. Over bolle kant van lepel gemberroom in midden van soep schenken. Wat peper erboven malen en peterselie erover strooien.

algemeenIn plaats van verse tomaten kunt u ook 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g) gebruiken. Voeg dan echter wat minder bouillon toe, ca. 500 ml.