Ingrediënten
4 personen
3 eetlepels
olie
1
ui
1 teentje
knoflook
3 theelepels
chilipoeder
1 eetlepel
tomatenpuree
500 g
tomaten
750 ml
kruidenbouillon
125 ml
slagroom
1 theelepel
gemberpoeder
1 theelepel
versgemalen zwarte peper
2 eetlepels
peterselie
Dit heb je nodig
staafmixer
Aan de slag
In soeppan olie verhitten en ui en knoflook in 3 min. zachtjes glazig fruiten. Chilipoeder en tomatenpuree 3-4 min. meebakken. Tomatenstukjes en bouillon toevoegen, aan de kook brengen en soep 20 min. zachtjes laten koken. In kom slagroom met gemberpoeder, peper en 1/2 tl zout halfstijf kloppen. Met staafmixer tomatenmengsel tot gladde soep pureren. Tomatensoep over vier diepe borden verdelen. Over bolle kant van lepel gemberroom in midden van soep schenken. Wat peper erboven malen en peterselie erover strooien.
Pittige tomatensoep met gember-peperroom

voorgerecht
null personen
195 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
In soeppan olie verhitten en ui en knoflook in 3 min. zachtjes glazig fruiten. Chilipoeder en tomatenpuree 3-4 min. meebakken. Tomatenstukjes en bouillon toevoegen, aan de kook brengen en soep 20 min. zachtjes laten koken. In kom slagroom met gemberpoeder, peper en 1/2 tl zout halfstijf kloppen. Met staafmixer tomatenmengsel tot gladde soep pureren. Tomatensoep over vier diepe borden verdelen. Over bolle kant van lepel gemberroom in midden van soep schenken. Wat peper erboven malen en peterselie erover strooien.
algemeen:In plaats van verse tomaten kunt u ook 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g) gebruiken. Voeg dan echter wat minder bouillon toe, ca. 500 ml.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)3 eetlepels olie
1 ui
1 teentje knoflook
3 theelepels chilipoeder
1 eetlepel tomatenpuree
500 g tomaten
750 ml kruidenbouillon
125 ml slagroom
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel versgemalen zwarte peper
2 eetlepels peterselie
Dit heb je nodig
staafmixer