bewaar
Midden-Oosterse andijviestamppot
Midden-Oosterse andijviestamppot
bewaar

Midden-Oosterse andijviestamppot

35 min. bereiden
89waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ kilo

kruimige aardappels

zout

2

uien

8

gewelde abrikozen

2 el

boter

400 g

shoarmareepjes

1 bekertje

zure room

500 g

panklare andijvie

(versgemalen) peper

6 el

knoflooksaus

Aan de slag

Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen. In pan met weinig water en zout aardappels afgedekt in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen uien pellen en in ringen snijden. Abrikozen in reepjes snijden. In wok of grote braadpan boter verhitten. Shoarmareepjes met ui al omscheppend in ca. 5 minuten bruin en gaar bakken. Abrikozen toevoegen en nog ca. 1 minuut verwarmen. Aardappels afgieten, deel van kookvocht opvangen. Aardappels in pan met zure room en eventueel wat kookvocht tot smeuïge puree stampen. Andijvie en shoarmamengsel erdoor mengen. Stamppot op smaak brengen met zout en peper en nog ca. 2 minuten verwarmen. Knoflooksaus apart erbij serveren.