Ge­gra­ti­neer­de kalfs­en­tre­co­tes met ver­se vij­gen

(28) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 28

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kalfsentrecotes op kamertemperatuur laten komen. Korstjes van kaas snijden en kaas in 8 plakjes snijden. Ui pellen en heel fijn snipperen. Vijgen wassen en elk in 6 plakjes snijden. Naaldjes van rozemarijntakje rissen en fijn hakken. Bakplaat bekleden met bakpapier.
  2. Ovengrill voorverwarmen. Grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag verhitten tot gloeiend heet. Entrecotes licht bestrijken met olie en in grillpan op hoog vuur in ca. 3 minuten bruin roosteren, halverwege keren. Entrecotes op bakplaat leggen. Plakjes abdijkaas erop leggen en helft van rode ui en rozemarijn erover strooien. Hierop plakjes vijg rangschikken en rest van ui en rozemarijn erover strooien. Besprenkelen met azijn en honing. Zout en peper erboven malen. Bakplaat ca. 15 cm onder hete grill schuiven en kaas en vijgen in ca. 4 minuten laten kleuren. Met paletmes entrecotes voorzichtig op vier warme borden schuiven. Serveren met tagliatelle met walnotenpesto.

Tip:

In de kalfsentrecote met pittige kaas en zoete vijgen ruik en proef je Italië. Daar hoort een Italiaanse volle wijn met het frisse van fruitig sap bij. De Santa Cristina van topwijnmaker Piero Antinori uit Toscane voldoet aan die eisen. Aan de koele kant geserveerd op 15 à 16 °C komt vooral het bessenachtige fruit naar voren, op 17 à 18 °C krijgen de zwoelere, rijpere tonen het accent.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.