Snijd de knoflook fijn. Ris uit het bakje Italiaanse kruidenmix van de tijm en oregano de blaadjes van de takjes. Snijd de tijm-, oregano- en salieblaadjes fijn (de rozemarijn gebruik je niet). Boen de citroen uit, rasp de gele schil van de halve citroen en pers die helft uit.
Halveer de mozzarellabolletjes en meng met de fijngesneden kruiden, knoflook, het citroensap, -rasp en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 30 min. staan tot gebruik.
Doe de groene olijven in de hoge beker van de staafmixer en pureer met de rest van de olie tot een grove tapenade. Breng op smaak met peper.
Doe de kalamata-olijven, notenmix, tapenade en mozzarella in schaaltjes en verdeel ze samen met de scrocchi en zwarte-peperworst over de serveerschaal.
Borrelplank met peperworst, gemarineerde mozzarella en olijven (advertorial)
Een zonnige middag, leuk gezelschap ... Wat heb je nog meer nodig? Nou, deze goedgevulde borrelplank met o.a. peperworst!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Borrelplank met peperworst, gemarineerde mozzarella en olijven (advertorial)
Een zonnige middag, leuk gezelschap ... Wat heb je nog meer nodig? Nou, deze goedgevulde borrelplank met o.a. peperworst!

6 personen
485 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Ris uit het bakje Italiaanse kruidenmix van de tijm en oregano de blaadjes van de takjes. Snijd de tijm-, oregano- en salieblaadjes fijn (de rozemarijn gebruik je niet). Boen de citroen uit, rasp de gele schil van de halve citroen en pers die helft uit.
Halveer de mozzarellabolletjes en meng met de fijngesneden kruiden, knoflook, het citroensap, -rasp en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 30 min. staan tot gebruik.
Doe de groene olijven in de hoge beker van de staafmixer en pureer met de rest van de olie tot een grove tapenade. Breng op smaak met peper.
Doe de kalamata-olijven, notenmix, tapenade en mozzarella in schaaltjes en verdeel ze samen met de scrocchi en zwarte-peperworst over de serveerschaal.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1 teen knoflook
20 g verse Italiaanse kruidenmix
½ biologische citroen
260 g mini mozzarella's
4 el extra vierge olijfolie
120 g olijven groene pesto
120 g biologische kalamata-olijven zonder pit
150 g gezouten notenmix macadamia's
50 g scrocchi rozemarijn zeezout
100 g Huls zwarte peper worst
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker