Borrelplank met peperworst, gemarineerde mozzarella en olijven (advertorial)

Een zonnige middag, leuk gezelschap ... Wat heb je nog meer nodig? Nou, deze goedgevulde borrelplank met o.a. peperworst!

485 kcal

15 min. bereiden, 30 min. wachten

4.5/5

(4)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker


2025 nr. 03 - Saladeparade

Aan de slag

  1. Snijd de knoflook fijn. Ris uit het bakje Italiaanse kruidenmix van de tijm en oregano de blaadjes van de takjes. Snijd de tijm-, oregano- en salieblaadjes fijn (de rozemarijn gebruik je niet). Boen de citroen uit, rasp de gele schil van de halve citroen en pers die helft uit.

  2. Halveer de mozzarellabolletjes en meng met de fijngesneden kruiden, knoflook, het citroensap, -rasp en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 30 min. staan tot gebruik.

  3. Doe de groene olijven in de hoge beker van de staafmixer en pureer met de rest van de olie tot een grove tapenade. Breng op smaak met peper.

  4. Doe de kalamata-olijven, notenmix, tapenade en mozzarella in schaaltjes en verdeel ze samen met de scrocchi en zwarte-peperworst over de serveerschaal.

Wat vond je van dit recept?

Borrelplank met peperworst, gemarineerde mozzarella en olijven (advertorial)

Een zonnige middag, leuk gezelschap ... Wat heb je nog meer nodig? Nou, deze goedgevulde borrelplank met o.a. peperworst!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig