Spinaziequiche met piccalilly en rodebiet-augurkensalade

Hmm, spinaziequiche met ham geserveerd met piccalilly en rodebiet-augurkensalade. De perfecte smaakcombinatie!

660 kcal

20 min. bereiden, 50 min. oventijd

4.3/5

(35)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg

    diepvries bladerdeeg

  • 2 middelgrote uien

    middelgrote uien

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

  • 2 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 400 gram verse spinazie

    verse spinazie

  • 4 witte scharreleieren

    witte scharreleieren

  • 230 gram Griekse yoghurt 10%

    Griekse yoghurt 10%

  • 2 eetlepel piccalilly

    piccalilly

  • 100 gram geraspte pittige kaas

    geraspte pittige kaas

  • 125 gram hamblokjes

    hamblokjes

  • 1 eetlepel Kühne piccalilly

    Kühne piccalilly

  • 0.5 eetlepel water

    water

  • 250 gram gekookte bieten

    gekookte bieten

  • 40 gram augurkenplakjes

    augurkenplakjes

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

  • springvorm (Ø 24 cm, ingevet)


2023 nr. 06 - Wereldse avonden

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de uien in dunne halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 7 min. op middelhoog vuur. Roer af en toe. Voeg ⅞ van de spinazie toe en laat in delen slinken.

  2. Doe de eieren, 200 g yoghurt (per 4 personen), ⅔ van de piccalilly, peper en eventueel zout in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad. Voeg de geraspte kaas toe en roer door.

  3. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel het spinaziemengsel en de hamblokjes erover. Schenk het ei-kaasmengsel erover en bak de quiche in de oven in ca. 50 min. gaar.

  4. Meng ondertussen de rest van de yoghurt met de rest van de piccalilly en het water tot een dressing. Breng op smaak met peper. Snijd de rode bieten in kleine partjes en de augurken in de breedte in reepjes. Snijd de rest van de spinazie grof en meng met de piccalillydressing. Meng voorzichtig de biet en augurk erdoor.

Wat vond je van dit recept?

Spinaziequiche met piccalilly en rodebiet-augurkensalade

Hmm, spinaziequiche met ham geserveerd met piccalilly en rodebiet-augurkensalade. De perfecte smaakcombinatie!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig