Spinaziequiche met piccalilly en rodebiet-augurkensalade
Hmm, spinaziequiche met ham geserveerd met piccalilly en rodebiet-augurkensalade. De perfecte smaakcombinatie!
660 kcal
20 min. bereiden, 50 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
6 plakjes diepvries bladerdeeg
diepvries bladerdeeg
2 middelgrote uien
middelgrote uien
2 tenen knoflook
knoflook
2 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
400 gram verse spinazie
verse spinazie
4 witte scharreleieren
witte scharreleieren
230 gram Griekse yoghurt 10%
Griekse yoghurt 10%
2 eetlepel piccalilly
piccalilly
100 gram geraspte pittige kaas
geraspte pittige kaas
125 gram hamblokjes
hamblokjes
1 eetlepel Kühne piccalilly
Kühne piccalilly
0.5 eetlepel water
water
250 gram gekookte bieten
gekookte bieten
40 gram augurkenplakjes
augurkenplakjes
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2023 nr. 06 - Wereldse avonden
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de uien in dunne halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 7 min. op middelhoog vuur. Roer af en toe. Voeg ⅞ van de spinazie toe en laat in delen slinken.
Doe de eieren, 200 g yoghurt (per 4 personen), ⅔ van de piccalilly, peper en eventueel zout in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad. Voeg de geraspte kaas toe en roer door.
Bekleed de springvorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel het spinaziemengsel en de hamblokjes erover. Schenk het ei-kaasmengsel erover en bak de quiche in de oven in ca. 50 min. gaar.
Meng ondertussen de rest van de yoghurt met de rest van de piccalilly en het water tot een dressing. Breng op smaak met peper. Snijd de rode bieten in kleine partjes en de augurken in de breedte in reepjes. Snijd de rest van de spinazie grof en meng met de piccalillydressing. Meng voorzichtig de biet en augurk erdoor.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Spinaziequiche met piccalilly en rodebiet-augurkensalade
Hmm, spinaziequiche met ham geserveerd met piccalilly en rodebiet-augurkensalade. De perfecte smaakcombinatie!

hoofdgerecht
4 personen
660 kcal
20 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de uien in dunne halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 7 min. op middelhoog vuur. Roer af en toe. Voeg ⅞ van de spinazie toe en laat in delen slinken.
Doe de eieren, 200 g yoghurt (per 4 personen), ⅔ van de piccalilly, peper en eventueel zout in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad. Voeg de geraspte kaas toe en roer door.
Bekleed de springvorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel het spinaziemengsel en de hamblokjes erover. Schenk het ei-kaasmengsel erover en bak de quiche in de oven in ca. 50 min. gaar.
Meng ondertussen de rest van de yoghurt met de rest van de piccalilly en het water tot een dressing. Breng op smaak met peper. Snijd de rode bieten in kleine partjes en de augurken in de breedte in reepjes. Snijd de rest van de spinazie grof en meng met de piccalillydressing. Meng voorzichtig de biet en augurk erdoor.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
6 plakjes diepvries bladerdeeg
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
400 g verse spinazie
4 witte scharreleieren
230 g Griekse yoghurt 10%
2 el piccalilly
100 g geraspte pittige kaas
125 g hamblokjes
1 el Kühne piccalilly
½ el water
250 g gekookte bieten
40 g augurkenplakjes
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)




