BBQ geblakerde rodekool met vegan yoghurtsaus
Vier een vegan feestje met deze geblakerde rode kool van de bbq!
Ingrediënten
4 personen
1
biologische rodekool
3 el
milde olijfolie
6 el
ketjap manis
1 tl
chilivlokken
1 el
water
300 g
koelverse plantaardige variatie op yoghurt kokos
15 g
verse koriander
1
limoen
50 g
gepelde pistachenoten
Dit heb je nodig
barbecue
staafmixer met hoge beker
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de rodekool in 8 gelijke parten. Meng de olie, met ketjap manis, het water en de helft van de chilivlokken, peper en eventueel zout. Besmeer de rodekoolparten met ⅔ van de marinade. Verpak ze in aluminiumfolie en pof op de barbecue in ca. 20 min. beetgaar.
Haal de parten uit de aluminiumfolie (let op hete stoom). Gril de parten nog 5-10 min. aan de snijkanten. Keer af en toe. Neem van het vuur en bestrijk met de rest van de marinade.
Doe ondertussen het plantaardig alternatief voor yoghurt met de koriander in de hoge beker van de staafmixer. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil erboven en pers 2 el (per 4 personen) van het sap erbij. Pureer tot een gladde yoghurtsaus. Breng eventueel op smaak met wat zout. Hak de noten grof.
Serveer de parten met de yoghurtsaus en pistachenoten. Bestrooi de parten met de rest van de chilivlokken.
BBQ geblakerde rodekool met vegan yoghurtsaus
Vier een vegan feestje met deze geblakerde rode kool van de bbq!

hoofdgerecht
4 personen
415 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de rodekool in 8 gelijke parten. Meng de olie, met ketjap manis, het water en de helft van de chilivlokken, peper en eventueel zout. Besmeer de rodekoolparten met ⅔ van de marinade. Verpak ze in aluminiumfolie en pof op de barbecue in ca. 20 min. beetgaar.
Haal de parten uit de aluminiumfolie (let op hete stoom). Gril de parten nog 5-10 min. aan de snijkanten. Keer af en toe. Neem van het vuur en bestrijk met de rest van de marinade.
Doe ondertussen het plantaardig alternatief voor yoghurt met de koriander in de hoge beker van de staafmixer. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil erboven en pers 2 el (per 4 personen) van het sap erbij. Pureer tot een gladde yoghurtsaus. Breng eventueel op smaak met wat zout. Hak de noten grof.
Serveer de parten met de yoghurtsaus en pistachenoten. Bestrooi de parten met de rest van de chilivlokken.
variatietip:Geen fan van koriander? Vervang het dan door platte peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 biologische rodekool
3 el milde olijfolie
6 el ketjap manis
1 tl chilivlokken
1 el water
300 g koelverse plantaardige variatie op yoghurt kokos
15 g verse koriander
1 limoen
50 g gepelde pistachenoten
Dit heb je nodig
barbecue
staafmixer met hoge beker