bewaar
Orzosalade met olijf en prosciutto
Orzosalade met olijf en prosciutto
bewaar

Orzosalade met olijf en prosciutto

Ziezo, het is tijd voor deze salade met riso!

15 min. bereiden
91waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

orzo pasta

450 g

diepvries tuinerwten

2

oranje paprika's

80 g

Prosciutto di Parma

150 g

groene olijven met basilicum

3 el

wittewijnazijn

Ziezo, het is tijd voor deze salade met riso!

Aan de slag

1

Breng een pan met ruim water aan de kook. Bereid de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut van de kooktijd de tuinerwten toe.

2

Snijd ondertussen de steelaanzet van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes van 1 cm. Scheur de prosciutto di Parma in reepjes. Giet de olijven af, maar vang de olie op.

3

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak hier ⅓ van de prosciutto in, voeg de opgevangen olie van de olijven toe. Bak de paprika ca. 7 min. tot goudbruin en gaar. Haal van het vuur.

4

Snijd de olijven in stukjes. Giet de orzo met tuinerwten af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een zeef. Meng de orzo en tuinerwten met de paprika, olijven en de wittewijnazijn tot een salade. Verdeel de rest van de prosciutto erover.

bewaartipDeze salade kun je een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Bewaar de rest van de prosciutto en doe die er als laatste overheen.

Orzosalade met olijf en prosciutto

Instructievideo - 00:22 min.