Pas­ta­sa­la­de met ge­rook­te kip

Pasta kan altijd: warm of koud. In de zomer natuurlijk in een goedgevulde pastasalade.

(20) waardeer
italiaans hoofdgerecht Pasta kan altijd: warm of koud. In de zomer natuurlijk in een goedgevulde pastasalade. 4 personen
4 20

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 5 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Laat de paprika’s uitlekken en doe met de knoflook uit het potje, de hazelnoten en de helft van de basilicum in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de asperges met peper 3 min. op hoog vuur. Laat de kappertjes uitlekken, voeg toe en bak 1 min. mee.
  4. Giet de pasta af en spoel onder koud stromend water. Meng de dressing erdoor. Snijd de rest van het basilicum in reepjes. Meng de asperges en kipreepjes door de pasta. Bestrooi de pastasalade met de rest van het basilicum en schaaf de kaas erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 63 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met gerookte kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met ge­rook­te kip

1
1
  • 45 g ongebrande hazelnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 5 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen.

2
2
  • 300 penne

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3
3
  • 700 g groene asperges

Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm.

4
4
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot
  • 7½ g verse basilicum

Laat de paprika’s uitlekken en doe met de knoflook uit het potje, de hazelnoten en de basilicum in een hoge beker.

5
5

Pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper.

6
6
  • 1 el milde olijfolie
  • 50 g kappertjes in pot

Verhit de olie in een koekenpan en bak de asperges met peper 3 min. op hoog vuur. Laat de kappertjes uitlekken, voeg toe en bak 1 min. mee.

7
7

Giet de pasta af en spoel onder koud stromend water. Meng de dressing erdoor.

8
8
  • 7½ g verse basilicum
  • 150 g gerookte kipfiletreepjes

Snijd de rest van het basilicum in reepjes. Meng de asperges en kipreepjes door de pasta.

9
9
  • 50 g Parmezaanse kaas

Bestrooi de pastasalade met de rest van het basilicum en schaaf de kaas erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.