bewaar
Pastasalade met gerookte kip
Pastasalade met gerookte kip
bewaar

Pastasalade met gerookte kip

Pasta kan altijd: warm of koud. In de zomer natuurlijk in een goedgevulde pastasalade.

20 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

45 g

ongebrande hazelnoten

300

penne

700 g

groene asperges

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

15 g

verse basilicum

1 el

milde olijfolie

50 g

kappertjes in pot

150 g

gerookte kipfiletreepjes

50 g

Parmezaanse kaas

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Pasta kan altijd: warm of koud. In de zomer natuurlijk in een goedgevulde pastasalade.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 5 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Laat de paprika’s uitlekken en doe met de knoflook uit het potje, de hazelnoten en de helft van de basilicum in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper.

3

Verhit de olie in een koekenpan en bak de asperges met peper 3 min. op hoog vuur. Laat de kappertjes uitlekken, voeg toe en bak 1 min. mee.

4

Giet de pasta af en spoel onder koud stromend water. Meng de dressing erdoor. Snijd de rest van het basilicum in reepjes. Meng de asperges en kipreepjes door de pasta. Bestrooi de pastasalade met de rest van het basilicum en schaaf de kaas erover.