Pas­ta met broc­co­li & an­sjo­vis

Pasta met broccoli is altijd een goed idee, maar helemaal als je de groente blancheert; dan blijft ie knapperig!

(5) waardeer
hoofdgerecht Pasta met broccoli is altijd een goed idee, maar helemaal als je de groente blancheert; dan blijft ie knapperig! 4 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes. Breng een grote pan water met zout aan de kook. Blancheer de broccoli hier 4 min. in. Schep de broccoli uit de pan en spoel af met koud stromend water. Kook de pasta in het kookvocht van de broccoli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Plet ondertussen de tenen knoflook met de zijkant van een mes en verwijder het schilletje. Verwarm de olie in een koekenpan op laag vuur. Fruit de tenen knoflook 3 min. tot goudbruin. Doe de ansjovis met 2 el van de ansjovisolie erbij (per 4 personen) en laat 2 min. onder voortdurend roeren uit elkaar vallen in de olie. Plet de gebakken knoflooktenen tot ze uit elkaar vallen in de olie. Bestrooi met de chilivlokken. Roer de geblancheerde broccoli erdoor en verwarm 1 min.
  3. Giet de pasta af, bewaar een kopje kookvocht. Doe de pasta terug in de pan en schep de broccoli met ansjovis-knoflookolie en 2 el kookvocht erdoor (per 4 personen). Verwarm op laag vuur 2 min. tot de broccoli een beetje uit elkaar valt en alle pasta is bedekt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 54 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pasta met broccoli & ansjovis

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met broc­co­li & an­sjo­vis

1
1
  • 500 g broccoli

Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes.

2
2

Breng een grote pan water met zout aan de kook. Blancheer de broccoli hier 4 min. in. Schep de broccoli uit de pan en spoel af met koud stromend water.

3
3
  • 300 g orecchiette pasta

Kook de pasta in het kookvocht van de broccoli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

4
4
  • 3 tenen knoflook

Plet ondertussen de tenen knoflook met de zijkant van een mes en verwijder het schilletje.

5
5
  • 2 el milde olijfolie

Verwarm de olie in een koekenpan op laag vuur. Fruit de tenen knoflook 3 min. tot goudbruin.

6
6
  • 4 ansjovisfilets in olijfolie

Doe de ansjovis met 2 el van de ansjovisolie erbij (per 4 personen) en laat 2 min. onder voortdurend roeren uit elkaar vallen in de olie.

7
7
  • ½ tl chilivlokken

Plet de gebakken knoflooktenen tot ze uit elkaar vallen in de olie. Bestrooi met de chilivlokken. Roer de geblancheerde broccoli erdoor en verwarm 1 min.

8
8

Giet de pasta af, bewaar een kopje kookvocht.

9
9

Doe de pasta terug in de pan en schep de broccoli met ansjovis-knoflookolie en 2 el kookvocht erdoor (per 4 personen).

10
10

Verwarm op laag vuur 2 min. tot de broccoli een beetje uit elkaar valt en alle pasta is bedekt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.