Pi­ta ve­ga gy­ros met rauw­kost & tzat­zi­ki

Pita gyros afhalen? Dacht het niet! Deze vega pita komt uit eigen keuken.

(7) waardeer
hoofdgerecht Pita gyros afhalen? Dacht het niet! Deze vega pita komt uit eigen keuken. 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de rode uien en snijd in flinterdunne halve ringen. Rooster de pitabroodjes in een broodrooster goudbruin. Verhit de olie in een koekenpan. Roerbak de vega gyros in 6 min. bruin en knapperig op middelhoog vuur.
  2. Snijd ondertussen de tomaten in plakken van ca. een ½ cm dik. Snijd de komkommer in de breedte in plakken van ca. een ½ cm dik.
  3. Snijd de pita’s open. Besmeer elke helft dun met de tzatzikisalade. Beleg met de vega gyros, botersla, komkommer, tomaat en rode ui. Maak van de overgebleven groenten een salade.

variatietip:

Eet je graag vlees? Vervang de vega gyros door 500 g varkensgyrosreepjes.

bewaartip:

Je kunt de overgebleven pitabroodjes in een goed afgesloten zakje ca. 1 maand bewaren in de vriezer.

video

Pi­ta ve­ga gy­ros met rauw­kost & tzat­zi­ki

leuk-snel - 00:22 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 77 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.440 mg
  • vezels 24 g
Tags
Ook te zien in

Pita vega gyros met rauwkost & tzatziki

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­ta ve­ga gy­ros met rauw­kost & tzat­zi­ki

1
1
  • 2 rode uien

Halveer de rode uien en snijd in flinterdunne halve ringen.

2
2
  • 8 grote volkorenpitabroodjes

Rooster de pitabroodjes in een broodrooster goudbruin.

3
3
  • 1 el milde olijfolie
  • 525 g plantaardige gyros

Verhit de olie in een koekenpan. Roerbak de vega gyros in 6 min. bruin en knapperig op middelhoog vuur.

4
4
  • 5 trostomaten
  • 1 komkommer

Snijd ondertussen de tomaten in plakken van ca. een ½ cm dik. Snijd de komkommer in de breedte in plakken van ca. een ½ cm dik.

5
5
  • 75 g tzatzikisalade

Snijd de pita’s open. Besmeer elke helft dun met de tzatzikisalade.

6
6
  • 100 g botersla

Beleg met de vega gyros, botersla, komkommer, tomaat en rode ui. Maak van de overgebleven groenten een salade.

variatietip:

Eet je graag vlees? Vervang de vega gyros door 500 g varkensgyrosreepjes.

bewaartip:

Je kunt de overgebleven pitabroodjes in een goed afgesloten zakje ca. 1 maand bewaren in de vriezer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.