Mak­ke­lijk ba­na­nen­brood met ha­ver­mout

Dit bananenbrood wil je niet alleen als tussendoortje, maar ook als ontbijt, lunch en toetje!

  • gebak
  • 10 personen
  • 190 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 45 min. oventijd
(4) waardeer
gebak Dit bananenbrood wil je niet alleen als tussendoortje, maar ook als ontbijt, lunch en toetje! 10 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • magnetron
  • garde
  • cakeblik (23 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een hittebestendig kommetje in de magnetron. Prak de bananen fijn. Voeg een voor een de eieren toe en roer met een garde erdoor. Voeg de gesmolten boter, 150 g fijne havermout (per bananenbrood), kaneel, suiker en een snufje zout toe en roer goed door tot een homogeen beslag.
  2. Verdeel het beslag over het cakeblik en verdeel de rest van de havermout over het beslag. Bak het bananenbrood in 45 min. in het midden van de voorverwarmde oven gaar. Laat het brood minimaal 1 uur afkoelen.

dieettip:

Eet je geen gluten? Gebruik dan glutenvrije havermout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 28 g
    waarvan suikers 16 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
september 2019

Makkelijk bananenbrood met havermout

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mak­ke­lijk ba­na­nen­brood met ha­ver­mout

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 50 g ongezouten roomboter

Smelt de boter in een hittebestendig kommetje in de magnetron.

3
3
  • 3 bananen
  • 2 middelgrote eieren

Prak de bananen fijn. Voeg een voor een de eieren toe en roer met een garde erdoor.

4
4
  • 150 g fijne havermout
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 100 g kristalsuiker

Voeg de gesmolten boter, de fijne havermout, kaneel, suiker en een snufje zout toe en roer goed door tot een homogeen beslag.

5
5
  • 20 g fijne havermout

Verdeel het beslag over het cakeblik en verdeel de rest van de havermout over het beslag.

6
6

Bak het bananenbrood in 45 min. in het midden van de voorverwarmde oven gaar. Laat het brood minimaal 1 uur afkoelen.

dieettip:

Eet je geen gluten? Gebruik dan glutenvrije havermout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.