Capresetartaartje
Insalata caprese in een fancy nieuw jasje: als een tartaartje met laagjes.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 380 g tastytom-trostomaten
- 500 g vleestomaten
- ¼ tl zout
- 200 g gerookte buffelmozzarella
- 7½ g verse basilicum
- 3 el extra vierge olijfolie
Keukenspullen
- staafmixer met beker
- 4 kookringen (Ø 7 cm)
Advertentie
Bereiden
- Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in zo klein mogelijke blokjes. Snijd de tomatenblokjes met een scherp keukenmes nog iets fijner. Schep in een zeef boven een kom, bestrooi met het zout en meng voorzichtig door elkaar. Laat 10 min. staan.
- Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes van een ½ cm en laat uitlekken. Houd 4 blaadjes basilicum achter voor garnering. Doe ondertussen de rest van het basilicum met de olie in de beker van de staafmixer. Pureer tot kruidenolie.
- Druk na 10 min. voorzichtig zo veel mogelijk vocht uit de tomaten zonder dat je ze te veel plet. Gooi het vocht niet weg. Verdeel de kookringen over 4 borden en verdeel daar de tomaten over, strijk de bovenkant glad. Verdeel de mozzarella over de tomaten. Verwijder de kookringen.
- Verdeel de basilicumolie erover en besprenkel ook rondom het caprese taartje op het bord. Garneer met het achtergehouden basilicum. Bestrooi met wat zout en versgemalen zware peper.
serveertip:
Serveer het opgevangen vocht van de tomaten in een glaasje ernaast. Lekker met een scheutje gin erin.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 260 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 6 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 200 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Capresetartaartje
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Capresetartaartje
- 380 g tastytom-trostomaten
- 500 g vleestomaten
Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in zo klein mogelijke blokjes.
Snijd de tomatenblokjes met een scherp keukenmes nog iets fijner.
- ¼ tl zout
Schep in een zeef boven een kom, bestrooi met het zout en meng voorzichtig door elkaar. Laat 10 min. staan.
- 200 g gerookte buffelmozzarella
Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes van een ½ cm en laat uitlekken.
- 7½ g verse basilicum
Houd 4 blaadjes basilicum achter voor garnering.
- 3 el extra vierge olijfolie
Doe ondertussen de rest van het basilicum met de olie in de beker van de staafmixer. Pureer tot kruidenolie.
Druk na 10 min. voorzichtig zo veel mogelijk vocht uit de tomaten zonder dat je ze te veel plet. Gooi het vocht niet weg.
Verdeel de kookringen over 4 borden en verdeel daar de tomaten over, strijk de bovenkant glad. Verdeel de mozzarella over de tomaten.
Verwijder de kookringen.
Verdeel de basilicumolie erover en besprenkel ook rondom het caprese taartje op het bord. Garneer met het achtergehouden basilicum.
Bestrooi met wat zout en versgemalen zware peper.
serveertip:
Serveer het opgevangen vocht van de tomaten in een glaasje ernaast. Lekker met een scheutje gin erin.