bewaar
Capresetartaartje
Capresetartaartje
bewaar

Capresetartaartje

Insalata caprese in een fancy nieuw jasje: als een tartaartje met laagjes.

30 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

380 g

tastytom-trostomaten

500 g

vleestomaat

¼ tl

zout

200 g

gerookte buffelmozzarella

7½ g

verse basilicum

3 el

extra vierge olijfolie

Dit heb je nodig

  • staafmixer met beker

  • kookringen (Ø 7 cm)

Insalata caprese in een fancy nieuw jasje: als een tartaartje met laagjes.

Aan de slag

1

Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in zo klein mogelijke blokjes. Snijd de tomatenblokjes met een scherp keukenmes nog iets fijner. Schep in een zeef boven een kom, bestrooi met het zout en meng voorzichtig door elkaar. Laat 10 min. staan.

2

Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes van een ½ cm en laat uitlekken. Houd 4 blaadjes basilicum achter voor garnering. Doe ondertussen de rest van het basilicum met de olie in de beker van de staafmixer. Pureer tot kruidenolie.

3

Druk na 10 min. voorzichtig zo veel mogelijk vocht uit de tomaten zonder dat je ze te veel plet. Gooi het vocht niet weg. Verdeel de kookringen over 4 borden en verdeel daar de tomaten over, strijk de bovenkant glad. Verdeel de mozzarella over de tomaten. Verwijder de kookringen.

4

Verdeel de basilicumolie erover en besprenkel ook rondom het caprese taartje op het bord. Garneer met het achtergehouden basilicum. Bestrooi met wat zout en versgemalen zware peper.

tip

serveertipServeer het opgevangen vocht van de tomaten in een glaasje ernaast. Lekker met een scheutje gin erin.