Noe­dels met zalm en groen­ten

Een noedelgerecht dat binnen 20 minuten op tafel staat. 3, 2, 1...go!

(5) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Een noedelgerecht dat binnen 20 minuten op tafel staat. 3, 2, 1...go! 2 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en rasp de gember. Doe samen met de fond, sojasaus en het water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.
  2. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af onder koud stromend water. Meng de sesamolie erdoor. Kook de eieren 6 min. en laat schrikken. Pel en halveer in de lengte.
  3. Snijd de champignons in plakjes. Voeg toe aan de bouillon en laat nog 4 min. meekoken.
  4. Snijd de zalm in blokjes van 1 cm en de salade-ui in ringetjes. Verdeel de noedels over diepe kommen. Schenk de bouillon erop en verdeel de peen, eieren, zalm en salade-ui erover. Serveer direct.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.560 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 45-46

Noedels met zalm en groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­dels met zalm en groen­ten

1
1
  • 3 cm verse gember
  • 380 ml paddenstoelenfond in pot
  • 1 el sojasaus
  • 250 ml kraanwater

Schil en rasp de gember. Doe samen met de fond, sojasaus en het water in een pan en breng aan de kook.

2
2

Draai het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.

3
3
  • 90 g Hakubaku udon-noedels
  • ½ el sesamolie

Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af onder koud stromend water. Meng de sesamolie erdoor.

4
4
  • 2 middelgrote eieren

Kook de eieren 6 min. en laat schrikken. Pel en halveer in de lengte.

5
5
  • 250 g kastanjechampignons

Snijd de champignons in plakjes. Voeg toe aan de bouillon en laat nog 4 min. meekoken.

6
6
  • 160 g verse zalmfilets
  • 1 salade-ui

Snijd de zalm in blokjes van 1 cm en de salade-ui in ringetjes.

7
7
  • 75 g peen julienne

Verdeel de noedels over diepe kommen. Schenk de bouillon erop en verdeel de peen, eieren, zalm en salade-ui erover. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.