bewaar
Kaasvlinders
Kaasvlinders
bewaar

Kaasvlinders

Snel een hapje op tafel zetten voor bezoek? Hier heb je maar drie ingrediënten voor nodig!

5 min. bereiden
15 min. oventijd
30 min. wachten
11waarderingen

Ingrediënten

270 g

vers bladerdeeg

50 g

geraspte Goudse belegen kaas 48+

20 g

Parmigiano Reggiano-poeder

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • bakpapier

Snel een hapje op tafel zetten voor bezoek? Hier heb je maar drie ingrediënten voor nodig!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem het bladerdeeg uit de verpakking. Rol het deeg uit en leg het met de deegkant op het werkblad. Trek het bakpapier eraf en rol het deeg nog wat verder uit.

2

Meng de kazen door elkaar. Verdeel het kaasmengsel over het bladerdeeg en druk goed aan. Rol beide lange kanten van het bladerdeeg richting het midden op. Pak de deegrol in met vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

3

Neem uit de koelkast en snijd in 20 plakjes. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kaasvlinders in 12-15 min. goudbruin in het midden van de oven.

tip

Kaasvlinders

Instructievideo - 00:20 min.