bewaar
Japans eenpansgerecht met zalm
Japans eenpansgerecht met zalm
bewaar

Japans eenpansgerecht met zalm

Rijst, paksoi, gerookte zalm en kruiden: alles gaat in één pan.

20 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 cm

verse gember

1 struik

paksoi

300 g

pandanrijst

1 tl

Euroma by Jonnie Boer chilimelange

36 g

Saitaku mix voor miso soup

800 ml

water

200 g

peultjes

250 g

warmgerookte zalmstukken

2 el

zwart sesamzaad

Rijst, paksoi, gerookte zalm en kruiden: alles gaat in één pan.

Aan de slag

1

Schil en rasp de gember. Snijd de paksoi in repen van 2 cm. Doe de rijst, gember, misopasta, het wit van de paksoi en de kruiden in een hapjespan van ca. Ø 30 cm. Schenk het water erbij en breng aan de kook.

2

Laat ca. 12-13 min. zonder deksel op de pan zachtjes koken en schep af en toe om. Voeg na 6 min. de peultjes en het groen van de paksoi toe. Neem de pan van het vuur. Verdeel de zalm in stukken over de rijst. Bestrooi het gerecht met het sesamzaad.

tip

serveertipLekker met fijngesneden bosui en verkruimelde norisnack

Japans eenpansgerecht met zalm

Instructievideo - 00:26 min.