Ja­pans een­pans­ge­recht met zalm

Rijst, paksoi, gerookte zalm en kruiden: alles gaat in één pan.

(8) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Rijst, paksoi, gerookte zalm en kruiden: alles gaat in één pan. 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en rasp de gember. Snijd de paksoi in repen van 2 cm. Doe de rijst, gember, misopasta, het wit van de paksoi en de kruiden in een pan van ca. Ø 30 cm. Schenk het water erbij en breng aan de kook.
  2. Laat ca. 12 min. zonder deksel op de pan zachtjes koken en schep af en toe om. Voeg na 6 min. de peultjes en het groen van de paksoi toe. Neem de pan van het vuur. Verdeel de zalm in stukken over de rijst. Bestrooi het gerecht met het sesamzaad.

serveertip:

Lekker met fijngesneden bosui.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
augustus 2018

Japans eenpansgerecht met zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ja­pans een­pans­ge­recht met zalm

1
1
  • 4 cm verse gember
  • 1 struik paksoi

Schil en rasp de gember. Snijd de paksoi in repen van 2 cm.

2
2
  • 300 g pandanrijst
  • 20 g witte instant misosoep
  • 1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi

Doe de rijst, gember, misopasta, het wit van de paksoi en de kruiden in een pan van ca. Ø 30 cm.

3
3
  • 800 ml water

Schenk het water erbij en breng aan de kook.

4
4
  • 200 g peultjes

Laat ca. 12 min. zonder deksel op de pan zachtjes koken en schep af en toe om. Voeg na 6 min. de peultjes en het groen van de paksoi toe.

5
5
  • 250 g warmgerookte zalmstukken
  • 2 el sesamzaad

Neem de pan van het vuur. Verdeel de zalm in stukken over de rijst. Bestrooi het gerecht met het sesamzaad.

serveertip:

Lekker met fijngesneden bosui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.