Thai­se kip­pen­soep met ko­kos­melk en noe­dels

Een Thaise kippensoep die in 20 minuten op tafel staat: aan tafel!

(1) waardeer
hoofdgerecht Een Thaise kippensoep die in 20 minuten op tafel staat: aan tafel! 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een soeppan en roerbak de kip 2 min. Voeg de wokgroente toe en roerbak 1 min. mee.
  2. Voeg de krachtbouillon, kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Laat 3 min. koken. Voeg de laatste minuut de tuinerwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Boen de limoen schoon. Pers de helft van de limoen boven de soep uit en snijd de andere helft in partjes. Verdeel de mie over de kommen, schep de soep erover en serveer met de limoenparten.

serveertip:

Lekker met koriander.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 140 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 25-28

Thaise kippensoep met kokosmelk en noedels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se kip­pen­soep met ko­kos­melk en noe­dels

1
1
  • 250 g fijne mienestjes

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 el arachideolie
  • 300 g scharrelkipfiletblokjes
  • 400 g Thaise wokgroente

Verhit ondertussen de olie in een soeppan en roerbak de kip 2 min. Voeg de wokgroente toe en roerbak 1 min. mee.

3
3
  • 350 ml krachtbouillon kip
  • 400 ml kokosmelk
  • 500 ml kraanwater
  • 400 g diepvries fijne tuinerwten

Voeg de krachtbouillon, kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Laat 3 min. koken. Voeg de laatste minuut de tuinerwten toe.

4
4

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon. Pers de helft van de limoen boven de soep uit en snijd de andere helft in partjes.

6
6

Verdeel de mie over de kommen, schep de soep erover en serveer met de limoenparten.

serveertip:

Lekker met koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.