Thaise champignon-kokossoep met rijst
Met een kom van deze champignon-kokossoep waan je je in de straten van Bangkok.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g Fairtrade Original Biologische pandanrijst
- 250 g kastanjechampignons
- 150 g oesterzwammen
- 1 el arachideolie
- 70 g Fairtrade Original Thaise tom kha
- 270 ml Fairtrade Original Biologische kokosmelk
- 550 ml water
- 1 limoen
- 15 g verse koriander
- 1 verse rode peper
Advertentie
Bereiden
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de kastanjechampignons in parten en scheur de oesterzwammen in grote stukken.
- Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de champignons en zwammen met de tom ka kruidenpasta 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken.
- Snijd ondertussen de limoen in parten, de koriander grof en de peper in ringetjes en doe in schaaltjes. Schep de rijst in een kom. Serveer de soep apart.
combinatietip:
Lekker met een frisse salade van komkommer, 2 el rijstazijn, 1 el limoensap en -rasp en een ½ el sesamzaadjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 375 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 48 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 600 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Thaise champignon-kokossoep met rijst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Thaise champignon-kokossoep met rijst
- 200 g Fairtrade Original Biologische pandanrijst
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 250 g kastanjechampignons
- 150 g oesterzwammen
Snijd ondertussen de kastanjechampignons in parten en scheur de oesterzwammen in grote stukken.
- 1 el arachideolie
- 70 g Fairtrade Original Thaise tom kha
Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de champignons en zwammen met de tom ka kruidenpasta 3 min. op middelhoog vuur.
- 270 ml Fairtrade Original Biologische kokosmelk
- 550 ml water
Voeg de kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken.
- 1 limoen
- 15 g verse koriander
- 1 verse rode peper
Snijd ondertussen de limoen in parten, de koriander grof en de peper in ringetjes en doe in schaaltjes. Schep de rijst in een kom.
Serveer de soep apart.
combinatietip:
Lekker met een frisse salade van komkommer, 2 el rijstazijn, 1 el limoensap en -rasp en een ½ el sesamzaadjes.