Biefstuk met ovenaardappelen en tomaat-courgettesalade
Biefstukje vanavond? Deze biefstuk bakken we medium en serveren 'gewoon' met aardappelen en groente.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg roodschillige aardappelen
- 20 g verse Italiaanse kruidenmix
- 6 el milde olijfolie
- 4 biefstukken
- 2 courgette
- ½ el rodewijnazijn
- 200 g snoeptomaatjes
Keukenspullen
- bakpapier
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 225 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in parten. Haal de blaadjes van de kruiden. Snijd op de oregano na alle Italiaanse kruiden fijn. Meng met 2/6 van de olie door de aardappelpartjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi eventueel met zout en rooster 25 min. in het midden van de oven.
- Verhit na 15 min. oventijd 1/6 van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout en bak in 3 min. per kant op hoog vuur medium rosé. Schep uit de pan op een bord en laat 5 min. afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
- Schaaf of snijd ondertussen de courgettes in lange linten. Snijd de blaadjes van de oregano fijn en meng ze met 1/6 van de olie en de azijn.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de courgettelinten 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Halveer de tomaatjes.
- Verdeel de courgettelinten over een platte schaal, leg de tomaten erop en besprenkel met de oreganodressing. Serveer met de geroosterde aardappeltjes en de biefstuk.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 635 kcal
- eiwit 40 g
- koolhydraten 57 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 80 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Biefstuk met ovenaardappelen en tomaat-courgettesalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Biefstuk met ovenaardappelen en tomaat-courgettesalade
Verwarm de oven voor op 225 °C.
- 1 kg roodschillige aardappelen
Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in parten.
- 20 g verse Italiaanse kruidenmix
Haal de blaadjes van de kruiden. Snijd op de oregano na alle Italiaanse kruiden fijn.
- 2 el milde olijfolie
Meng met de olie door de aardappelpartjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrooi eventueel met zout en rooster 25 min. in het midden van de oven.
- 1 el milde olijfolie
Verhit na 15 min. oventijd de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag.
- 4 biefstukken
Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout en bak in 3 min. per kant op hoog vuur medium rosé.
Schep uit de pan op een bord en laat 5 min. afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
- 2 courgette
Schaaf of snijd ondertussen de courgettes in lange linten.
- 1 el milde olijfolie
- ½ el rodewijnazijn
Snijd de blaadjes van de oregano fijn en meng ze met de olie en de azijn.
- 2 el milde olijfolie
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de courgettelinten 4 min. op middelhoog vuur.
- 200 g snoeptomaatjes
Schep regelmatig om. Halveer de tomaatjes.
Verdeel de courgettelinten over een platte schaal, leg de tomaten erop en besprenkel met de oreganodressing.
Serveer met de geroosterde aardappeltjes en de biefstuk.