bewaar
Tortilla's met tofugehakt
Tortilla's met tofugehakt
bewaar

Tortilla's met tofugehakt

Een lekker gekruid, veganistisch hoogstandje uit Mexico. Met knapperige rauwkost.

20 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

280 g

Tasty Tom trostomaat

½ el

diced chipotle pepper

2 el

(arachide)olie

360 g

tofu roerbakgehakt licht gekruid

2 el

Mexicaanse kruiden voor bonen

2

eetrijpe avocado's

8

tortillawraps

150 g

rauwkost radijsmix

Een lekker gekruid, veganistisch hoogstandje uit Mexico. Met knapperige rauwkost.

Aan de slag

1

Halveer de helft van de tomaten en rasp deze op een grove rasp (je houdt het vel over, dit wordt niet gebruikt). Meng het vruchtvlees met de chipotle pepper tot een salsa. Snijd de rest van de tomaten in blokjes.

2

Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt samen met de Mexicaanse kruiden 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pitten en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak fijn met een vork. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besmeer ze met de avocado en verdeel er achtereenvolgens het gehakt, de rauwkost radijs, tomatensalsa en blokjes tomaat over. Of serveer alle onderdelen apart, zodat iedereen zijn eigen tortilla kan beleggen.

tip

combinatietipLekker met limoen.