Tor­til­la's met tofu­ge­hakt

Een lekker gekruid, veganistisch hoogstandje uit Mexico. Met knapperige rauwkost.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Een lekker gekruid, veganistisch hoogstandje uit Mexico. Met knapperige rauwkost. 4 personen
4 4

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de helft van de tomaten en rasp deze op een grove rasp (je houdt het vel over, dit wordt niet gebruikt). Meng het vruchtvlees met de chipotle pepper tot een salsa. Snijd de rest van de tomaten in blokjes.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt samen met de Mexicaanse kruiden 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pitten en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak fijn met een vork. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besmeer ze met de avocado en verdeel er achtereenvolgens het gehakt, de rauwkost radijs, tomatensalsa en blokjes tomaat over. Of serveer alle onderdelen apart, zodat iedereen zijn eigen tortilla kan beleggen.

combinatietip:

Lekker met limoen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 39-40

Tortilla's met tofugehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­til­la's met tofu­ge­hakt

1
1
  • 140 g Tasty Tom trostomaten

Halveer de helft van de tomaten en rasp deze op een grove rasp (je houdt het vel over, dit wordt niet gebruikt).

2
2
  • ½ el diced chipotle pepper
  • 140 g Tasty Tom trostomaten

Meng het vruchtvlees met de chipotle pepper tot een salsa. Snijd de rest van de tomaten in blokjes.

3
3
  • 2 el (arachide)olie
  • 360 g tofu roerbakgehakt licht gekruid
  • 2 el Mexicaanse kruiden voor bonen

Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt samen met de Mexicaanse kruiden 5 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pitten en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

5
5

Prak fijn met een vork. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 8 tortillawraps

Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7
  • 150 g rauwkost radijsmix

Besmeer ze met de avocado en verdeel er achtereenvolgens het gehakt, de rauwkost radijs, tomatensalsa en blokjes tomaat over.

8
8

Of serveer alle onderdelen apart, zodat iedereen zijn eigen tortilla kan beleggen.

combinatietip:

Lekker met limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.