bewaar
Makreelrillette met toast
Makreelrillette met toast
bewaar

Makreelrillette met toast

Ben jij verantwoordelijk voor het voorgerecht? Dit is snel te maken, makkelijk mee te nemen én heel lekker.

15 min. bereiden
1 uur wachten
licht pittig
3waarderingen

Ingrediënten

8 porties

260 g

verse gerookte makreelfilet

50 g

ongezouten roomboter

2 tl

gedroogde dragon

2 el

kappertjes

4 sneetjes

witbrood

350 ml

pittige cornichon augurk

Ben jij verantwoordelijk voor het voorgerecht? Dit is snel te maken, makkelijk mee te nemen én heel lekker.

Aan de slag

Verwijder het vel van de makreel. Trek met 2 vorken het visvlees uit elkaar. Smelt de boter en meng met de dragon, kappertjes en peper door de makreel. Schep in een kom, druk aan en zet minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast om op te stijven. Rooster het brood en snijd diagonaal door. Serveer de toast en de cornichons bij de rillette.

bereidingstipJe kunt deze rillette drie dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

variatietipIn plaats van cornichons kun je ook augurken gebruiken.