bewaar
Orzosalade met tomaat, komkommer en feta
Orzosalade met tomaat, komkommer en feta
bewaar

Orzosalade met tomaat, komkommer en feta

Met orzo zet je in no time een Griekse maaltijdsalade op tafel.

25 min. bereiden
148waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

riso pasta

350 g

tomatenmix

100 g

Kalamata-olijven zonder pit

½

komkommer

20 g

verse platte peterselie

300 g

witte kaasblokjes in kruidenolie

125 g

zongedroogde tomatentapenade

75 g

veldsla

Met orzo zet je in no time een Griekse maaltijdsalade op tafel.

Aan de slag

1

Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de tomaten. Snijd de olijven in plakjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helften in de lengte in dunne repen en de repen in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de peterselie fijn.

2

Giet de orzo af. Laat de kaasblokjes uitlekken en vang de olie op. Meng de tomatentapenade en opgevangen olie door de orzo en laat 5 min. afkoelen. Verdeel de veldsla over een schaal. Meng de tomaten, olijven, kaasblokjes, komkommer en peterselie door de orzo. Schep de orzo op de veldsla en serveer.

tip

algemeenJe kunt de salade een dag van tevoren maken. Houd de veldsla apart en voeg vlak voor serveren toe. Bewaar afgedekt in de koelkast. Handig met picknicken!

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.