Or­zo­sa­la­de met to­maat, kom­kom­mer en fe­ta

Met orzo zet je in no time een Griekse maaltijdsalade op tafel.

(125) waardeer
grieks hoofdgerecht Met orzo zet je in no time een Griekse maaltijdsalade op tafel. 4 personen
3 125

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de tomaten. Snijd de olijven in plakjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helften in de lengte in dunne repen en de repen in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de peterselie fijn.
  2. Giet de orzo af. Laat de kaasblokjes uitlekken en vang de olie op. Meng de tomatentapenade en opgevangen olie door de orzo en laat 5 min. afkoelen. Verdeel de veldsla over een schaal. Meng de tomaten, olijven, kaasblokjes, komkommer en peterselie door de orzo. Schep de orzo op de veldsla en serveer.

Tip:

Je kunt de salade een dag van tevoren maken. Houd de veldsla apart en voeg vlak voor serveren toe. Bewaar afgedekt in de koelkast. Handig met picknicken!

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.235 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Orzosalade met tomaat, komkommer en feta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Or­zo­sa­la­de met to­maat, kom­kom­mer en fe­ta

1
1
  • 300 g riso pasta

Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 350 g tomatenmix
  • 100 g Kalamata-olijven zonder pit

Halveer ondertussen de tomaten. Snijd de olijven in plakjes.

3
3
  • ½ komkommer

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten.

4
4
  • 20 g verse platte peterselie

Snijd de helften in de lengte in dunne repen en de repen in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de peterselie fijn.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

5
5
  • 300 g witte kaasblokjes in kruidenolie
  • 125 g zongedroogde tomatentapenade

Giet de orzo af. Laat de kaasblokjes uitlekken en vang de olie op. Meng de tomatentapenade en opgevangen olie door de orzo en laat 5 min. afkoelen.

6
6
  • 75 g veldsla

Verdeel de veldsla over een schaal. Meng de tomaten, olijven, kaasblokjes, komkommer en peterselie door de orzo.

7
7

Schep de orzo op de veldsla en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.