Quinoa­sa­la­de met kid­ney­bo­nen en fe­ta

(75) waardeer
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 75

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Doe de quinoa in een ruime schaal.
  2. Rasp ondertussen de groene schil van de schoongeboende limoen (uit het pakket) en pers de vrucht uit. Doe het rasp en sap in een kommetje. Spoel de kidneybonen af en laat uitlekken in een vergiet.
  3. Snipper de sjalot, snijd de knoflook (uit het pakket) zo fijn mogelijk en voeg toe aan de limoen.
  4. Snijd het steeltje van de rode peper (uit het pakket). Halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn en voeg toe aan de limoen.
  5. Snijd de tomaat (uit het pakket) in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe bij de limoen.
  6. Klop met de olie tot een saus. Breng op smaak met zout en meng met de kidneybonen door de quinoa.
  7. Snijd de paprika’s in ringen en meng met de rucola door het bonenmengsel.
  8. Halveer de avocado’s (uit het pakket), verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocado in blokjes en voeg toe aan de salade.
  9. Snijd de koriander grof en meng door de bonen­salade.Verkruimel de feta en strooi over de salade.

bereidingstip:

Wacht met het snijden en toevoegen van de avocado tot vlak voor serveren. De rest van de salade kun je 1 dag van tevoren bereiden.

video

Quinoa­sa­la­de met adu­ki­bo­nen en fe­ta

recipevideo - 04:15 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 47 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Quinoasalade met kidneybonen en feta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa­sa­la­de met kid­ney­bo­nen en fe­ta

1
1
  • 200 g (witte) quinoa

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Doe de quinoa in een ruime schaal.

Quinoasalade met adukibonen en feta stap 4.mov

Instructievideo

00:11 min.

2
2
  • 1 guacamolepakket

Rasp ondertussen de groene schil van de schoongeboende limoen (uit het pakket) en pers de vrucht uit. Doe het rasp en sap in een kommetje.

Quinoasalade met adukibonen en feta stap 5.mov

Instructievideo

00:19 min.

3
3
  • 400 g kidneybonen in blik

Spoel de kidneybonen af en laat uitlekken in een vergiet.

Quinoasalade met adukibonen en feta stap 1.mov

Instructievideo

00:12 min.

4
4

Snipper de sjalot, snijd de knoflook (uit het pakket) zo fijn mogelijk en voeg toe aan de limoen.

Quinoasalade met adukibonen en feta stap 6.mov

Instructievideo

00:18 min.

5
5

Snijd het steeltje van de rode peper (uit het pakket). Halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn en voeg toe aan de limoen.

6
6

Snijd de tomaat (uit het pakket) in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe bij de limoen.

7
7
  • 4 el traditionele olijfolie

Klop met de olie tot een saus. Breng op smaak met zout en meng met de kidneybonen door de quinoa.

Quinoasalade met adukibonen en feta stap 9.mov

Instructievideo

00:38 min.

8
8
  • 200 g snackpaprika's
  • 75 g rucola

Snijd de paprika’s in ringen en meng met de rucola door het bonenmengsel.

Quinoasalade met adukibonen en feta stap 10.mov

Instructievideo

00:18 min.

9
9

Halveer de avocado’s (uit het pakket), verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocado in blokjes en voeg toe aan de salade.

Quinoasalade met adukibonen en feta stap 11.mov

Instructievideo

00:22 min.

10
10
  • 15 g verse koriander

Snijd de koriander grof en meng door de bonen­salade.

Quinoasalade met adukibonen en feta stap 12.mov

Instructievideo

00:22 min.

11
11
  • 150 g feta

Verkruimel de feta en strooi over de salade.

Quinoasalade met adukibonen en feta stap 13.mov

Instructievideo

00:17 min.

bereidingstip:

Wacht met het snijden en toevoegen van de avocado tot vlak voor serveren. De rest van de salade kun je 1 dag van tevoren bereiden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.