bewaar
Oosterse kwartel
Oosterse kwartel
bewaar

Oosterse kwartel

Een absoluut pronkstuk op de dinertafel, met een verrassende smaak uit het oosten.

35 min. bereiden
20 min. oventijd
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

kwartels

4

olijfolie

2 el

ras el hanout

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Een absoluut pronkstuk op de dinertafel, met een verrassende smaak uit het oosten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg een kwartel met de borst naar beneden op een snijplank. Knip de rug met een schaar doormidden. Druk de kwartel zo ver open dat hij opengeklapt blijft liggen. Herhaal met de rest van de kwartels.

2

Bestrijk ze rondom dun met de olie en bestrooi met de ras el hanout. Leg met de borst naar boven op een bakplaat met bakpapier en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.

tip

bereidingstipJe kunt de kwartels 4 uur van tevoren maken. Bak ze 20 min. voor serveren in de oven.

combinatietipLekker met pompoenduchesses (zie het recept elders op ah.nl/allerhande) en lof uit de wok.