bewaar
Groentefriet met falafel en yoghurtsaus
Groentefriet met falafel en yoghurtsaus
bewaar

Groentefriet met falafel en yoghurtsaus

Friet met mayonaise nieuwe stijl! Groenten met een slanke dip.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
128waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

grote winterpenen

½

knolselderij

2

groene paprika's

3 el

rijstolie

2 tl

zeezoutmix groene kruiden

234 g

falafelballetjes

13 g

verse bieslook

100 ml

magere yoghurt

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Friet met mayonaise nieuwe stijl! Groenten met een slanke dip.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de winterpeen en knolselderij en snijd in frieten. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in repen. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met het zout. Rooster de groenten in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Schep elke 10 min. om.

2

Verwarm tijdens de laatste 10 min. oventijd de falafelballetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de bieslook fijn, meng met de yoghurt en breng op smaak met (versgemalen) peper. Schep de groentefriet op een schaal en serveer met de bieslookdip en falafelballetjes.

tip

combinatietipLekker met speltpita's

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.

Groentefriet met falafel en yoghurtsaus

Instructievideo - 01:35 min.