Makreel

Een schoolvoorbeeld van goede vis, want: vol goede vetten. Omdat-ie van zichzelf zoveel smaak heeft, heeft makreel verder niet zoveel nodig. Gerookt doet-ie het goed op een broodje, in een sandwich of salade. Of verwerk 'm in de pasta of een ovenschotel. Stomen kun je deze vette zwemmer trouwens ook. Of barbecueën: lekker! Op zoek naar meer recepten met vis? Je vindt al onze visrecepten hier.

Makreel van de BBQ
Makreel van de BBQ

Makreel van de BBQ

Ingrediënten

voor 4 porties
  • 2 venkelknollen
  • 15 g verse platte peterselie
  • 7.5 g verse munt
  • 1 citroen
  • 1 tl venkelzaad
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 4 makreelfilets op huid
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • barbecue
  • vijzel
  1. Steek de barbecue aan.
  2. Snijd ondertussen de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Snijd elke venkel in 4 parten en vervolgens in zo dun mogelijke reepjes.
  3. Snijd de peterselie en munt fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de vrucht uit.
  4. Doe het venkelzaad in de vijzel en stamp tot grof. Voeg de peterselie en munt toe en kneus al roerend.
  5. Meng de venkel met de kruiden, het citroensap, de citroenrasp en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Bestrijk de makreelfilets met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Gril 4 min. op de barbecue. Keer halverwege.
  7. Verdeel de salade over borden en leg op elk bord een makreelfilet.