Freekeh uit het Midden-Oosten, Italiaanse farro, incagranen of toch speltcouscous? Uit alle hoeken van de wereld komen bijzondere granen om lekker mee te koken. Heel voedzaam, boordevol vitaminen en mineralen en vaak een bron van vezels.

Diverse grassen
Graan is de verzamelnaam voor het zaad van diverse grassen. Bekende voorbeelden zijn rijst, tarwe, spelt en haver. Van die granen worden overal ter wereld producten gemaakt, zoals meel, pasta, bulgur, freekeh en couscous.

Bron van vezels
Granen en graanproducten bevatten koolhydraten, eiwitten, vitaminen en mineralen. Zeker de volkorenvarianten zijn een bron van vezels. Voedzaam en fijn voor je spijsvertering. Lang zo gek dus niet, die granen.

Heerlijke gerechten met graan zijn bijvoorbeeld speltcouscous met verse kruiden en granaatappel en een freekehfrittata met bietjes en makreel. Probeer maar eens!

Lees meer

Granen (30)

sorteer op
recept Roer­bakrijst met kip­fi­let en ba­si­li­cum

Roer­bakrijst met kip­fi­let en ba­si­li­cum

15 min.
(139)
recept Maal­tijd­soep met rund­vlees en far­ro

Maal­tijd­soep met rund­vlees en far­ro

1 u. 40 min.
(62)
recept Bul­gur met gar­na­len

Bul­gur met gar­na­len

30 min.
(180)
recept Pit­ti­ge bul­gur

Pit­ti­ge bul­gur

15 min.
(75)
recept Fala­fel van dop­erw­ten, munt & bul­gur

Fa­la­fel van dop­erw­ten, munt & bul­gur

45 min.
(76)
recept Ker­rie­rijst met ka­bel­jauw

Ker­rie­rijst met ka­bel­jauw

45 min.
(129)
recept Bul­gur­sa­la­de

Bul­gur­sa­la­de

20 min.
(165)
recept Bul­gur­sa­la­de met ar­ti­sjok, dra­gon en sa­la­mi

Bul­gur­sa­la­de met ar­ti­sjok, dra­gon en sa­la­mi

30 min.
(32)
recept Ha­ver­mout-ro­zij­nen­koek­jes zon­der ge­raf­fi­neer­de sui­ker

Ha­ver­mout-ro­zij­nen­koek­jes zon­der ge­raf­fi­neer­de sui­ker

45 min.
(89)
recept Ge­vul­de au­ber­gi­ne & pa­pri­ka met bul­gur

Ge­vul­de au­ber­gi­ne & pa­pri­ka met bul­gur

1 u. 15 min.
(220)
recept Freek­eh met ha­ri­cots verts, spek en ui

Freek­eh met ha­ri­cots verts, spek en ui

45 min.
(51)
recept Bul­gur met drui­ven en pijn­boom­pit­ten

Bul­gur met drui­ven en pijn­boom­pit­ten

15 min.
(40)
recept Spelt­crac­ker met kwar­tel­ei en as­per­ge­ham

Spelt­crac­ker met kwar­tel­ei en as­per­ge­ham

15 min.
(6)
recept Clubs­and­wich kip-krab-avo­ca­do

Clubs­and­wich kip-krab-avo­ca­do

10 min.
(47)
recept Har­ti­ge gra­no­la met spelt, wal­no­ten en ko­mijn

Har­ti­ge gra­no­la met spelt, wal­no­ten en ko­mijn

40 min.
(10)
recept Ro­mi­ge bie­ten­ri­sot­to met mort­adel­la

Ro­mi­ge bie­ten­ri­sot­to met mort­adel­la

20 min.
(94)
recept Ro­ze­ro­de rijst­sa­la­de

Ro­ze­ro­de rijst­sa­la­de

30 min.
(57)
recept Rijst­sa­la­de met to­nijn en as­per­ge­broc­co­li

Rijst­sa­la­de met to­nijn en as­per­ge­broc­co­li

15 min.
(108)
recept Rog­ge­wor­sten­brood­jes

Rog­ge­wor­sten­brood­jes

2 u. 15 min.
(18)
recept Spelt­sa­la­de met gei­ten­kaas en gra­naat­ap­pel

Spelt­sa­la­de met gei­ten­kaas en gra­naat­ap­pel

30 min.
(21)
recept Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met spi­na­zie­ge­hakt

Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met spi­na­zie­ge­hakt

30 min.
(77)
recept Heel Hol­land Bakt: olij­ven-tijm­brood

Heel Hol­land Bakt: olij­ven-tijm­brood

2 u. 45 min.
(16)
recept Groen­te­stoof met pa­rel­cous­cous

Groen­te­stoof met pa­rel­cous­cous

30 min.
(453)
recept Freek­ehsa­la­de met gra­naat­ap­pel en za’atar

Freek­eh­sa­la­de met gra­naat­ap­pel en za’atar

30 min.
(38)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.