Koude voorgerechten
Koude voorgerechten

Koude voorgerechten

Met een koud voorgerecht kun je alle kanten op. Begin het diner met een frisse salade, carpaccio of gazpacho. Allerhande helpt je op weg met verrassende recepten.

Carpaccio XL
Carpaccio XL

Carpaccio XL

Ingrediënten

voor 8 personen
  • 1 kleine rode ui
  • 175 g radijs
  • 125 g kapperappeltjes
  • 75 g Parmigiano Reggiano
  • 175 g koelverse edamame sojabonen
  • 1 tl geroosterd sesamzaad
  • 100 g misticanza sla
  • 60 g milde kiemgroente
  • 1 vers meergranen stokbrood
  • 2 schalen Black Angus carpaccio
  • 1 schaal tonijncarpaccio
  • 1 schaal zalmcarpaccio
Zet producten op mijn lijst
  1. Snijd de ui in zo dun mogelijke ringen. Doe in een schaal, giet er kokend water over en giet af. Snijd de radijs in plakjes. Schep de ui, radijs, kapperappeltjes en 2 el vocht uit het potje (per 8 personen) van de kapperappeltjes door elkaar.
  2. Schaaf de Parmezaanse kaas in flinters. Meng de sojabonen en het sesamzaad door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Schep de radijssalade, Parmezaanse kaas, sojabonen, misticanza sla en kiemgroente in aparte schalen of kommen. Snijd het stokbrood in dunne plakjes. Verdeel de verschillende soorten carpaccio over 1 grote schaal of de borden. Laat iedereen zijn of haar eigen voorgerechtje samenstellen.