Stap voor stap recepten

Met deze stap voor stap recepten lukken gerechten altijd. De duidelijke foto’s en video’s laten zien hoe je de mooiste taarten, de beste stoofschotels en perfecte pasta’s maakt.

Gegrilde filetlapjes met appel, sperziebonen en kriel
Gegrilde filetlapjes met appel, sperziebonen en kriel

Gegrilde filetlapjes met appel, sperziebonen en kriel

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 750 g krieltjes
  • 3 el zonnebloemolie
  • 600 g verse sperziebonen
  • 3 el piccalilly
  • 2 Elstar appels
  • 300 g filetlapjes à la minute
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • grillpan
  1. Halveer de krieltjes, snijd de grote exemplaren in kwarten. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes in 5 min. op hoog vuur bruin. Zet dan het vuur lager en laat 15 min. garen. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook de bonen in 7 min. beetgaar. Giet af en doe in een ruime schaal. Voeg de krieltjes toe en schep om met de piccalilly.
  3. Verhit de grillpan. Snijd de ongeschilde appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten elk in 3 partjes. Gril de appelpartjes in de grillpan en voeg toe aan het bonen-krieltjesmengsel.
  4. Bestrijk de filetlapjes met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril het vlees in 3 min. gaar. Keer halverwege. Leg het vlees op de lauwwarme salade en serveer.