Recepten met veldsla

Klein maar fijn, dat is deze slasoort met een nootachtige bite. Hij doet 't goed als garnering, maar smaakt ook heerlijk in een stamppot, of in een salade met rucola of geitenkaas. Kijk snel verder voor nog veel meer receptideeën.

Avocadosalade met aardbeien, frambozen en feta
Avocadosalade met aardbeien, frambozen en feta

Avocadosalade met aardbeien, frambozen en feta

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 255 g Bonduelle reuzenbonen
  • 250 g verse aardbei
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 2 el mayonaise
  • 150 g feta
  • 75 g veldsla
  • 125 g verse frambozen
  • 1 speltbrood
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • zeef
  • rasp
  • grillpan
  1. Doe de bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Was ondertussen de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in kwarten. Snijd de avocado overlangs door midden, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in reepjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap met de mayonaise tot een limoendressing. Snijd de feta in blokjes.
  2. Verdeel de veldsla over een platte schaal. Verdeel de bonen, aardbeien, avocado, feta en frambozen erover. Besprenkel met de limoendressing. Maal er wat verse peper over. Verhit de grillpan. Snijd het brood in 8 sneetjes. Gril 4 sneetjes 4 min. Keer halverwege. Gril zo nog 4 sneetjes. Serveer de salade met het brood.