bewaar
Babi pangang express
Babi pangang express
bewaar

Babi pangang express

15 min. bereiden
zeer pittig
335waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

350 g

speklapjes tandoori

1 struik

paksoi

2 el

oosterse wokolie

350 g

atjar tjampoer

240 ml

woksaus sweet & sour

3 tl

sambal oelek

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan 5 min. staan. Snijd ondertussen de speklapjes in reepjes van 3 cm. Bak ze in een hapjespan zonder olie of boter 10 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.

2

Was ondertussen de paksoi en snijd in stukjes. Verhit de olie in een wok en bak de paksoi 5 min. Laat de atjar tjampoer uitlekken. Voeg de woksaus en de helft van de atjar tjampoer toe aan de spekreepjes en bak nog 2 min.

3

Schep de rijst door de paksoi en breng op smaak met de sambal. Verdeel het rijstmengsel over borden. Schep de babi pangang erbij. Serveer met de rest van de atjar tjampoer.

tip

combinatietipLekker met kroepoek.

variatietipVoor een mildere smaak kun je sambal badjak gebruiken in plaats van sambal oelek.

Kool snijden

Instructievideo - 01:26 min.