Babi pangang express

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g witte rijst
- 350 g speklapjes tandoori
- 1 struik paksoi
- 2 el oosterse wokolie
- 350 g atjar tjampoer
- 240 ml woksaus sweet & sour
- 3 tl sambal oelek
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan 5 min. staan. Snijd ondertussen de speklapjes in reepjes van 3 cm. Bak ze in een hapjespan zonder olie of boter 10 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
- Was ondertussen de paksoi en snijd in stukjes. Verhit de olie in een wok en bak de paksoi 5 min. Laat de atjar tjampoer uitlekken. Voeg de woksaus en de helft van de atjar tjampoer toe aan de spekreepjes en bak nog 2 min.
- Schep de rijst door de paksoi en breng op smaak met de sambal. Verdeel het rijstmengsel over borden. Schep de babi pangang erbij. Serveer met de rest van de atjar tjampoer.
variatietip:
Voor een mildere smaak kun je sambal badjak gebruiken in plaats van sambal oelek.
combinatietip:
Lekker met kroepoek.

Kool snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 750 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 80 g
-
vet 37 g
waarvan verzadigd 0 g
Pittigheid
Ook te zien in
Babi pangang express
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Babi pangang express
- 300 g witte rijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan 5 min. staan.
- 350 g speklapjes tandoori
Snijd ondertussen de speklapjes in reepjes van 3 cm. Bak ze in een hapjespan zonder olie of boter 10 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
- 1 struik paksoi
- 2 el oosterse wokolie
Was ondertussen de paksoi en snijd in stukjes. Verhit de olie in een wok en bak de paksoi 5 min.
- 350 g atjar tjampoer
- 240 ml woksaus sweet & sour
Laat de atjar tjampoer uitlekken. Voeg de woksaus en de helft van de atjar tjampoer toe aan de spekreepjes en bak nog 2 min.
- 3 tl sambal oelek
Schep de rijst door de paksoi en breng op smaak met de sambal.
Verdeel het rijstmengsel over borden. Schep de babi pangang erbij. Serveer met de rest van de atjar tjampoer.
variatietip:
Voor een mildere smaak kun je sambal badjak gebruiken in plaats van sambal oelek.
combinatietip:
Lekker met kroepoek.