bewaar
Pizza tonijn en kappertjes
Pizza tonijn en kappertjes
bewaar

Pizza tonijn en kappertjes

10 Minuten en dan heb je deze pizza in de oven staan. Met pesto en mozzarella. Kan het Italiaanser?

10 min. bereiden
12 min. oventijd
177waarderingen

Ingrediënten

2 personen

125 g

mozzarella

1

rode ui

320 g

tonijnstukken in olie

2

koelverse steenovenpizzabodems

90 g

pesto rosso

1 el

kappertjes

38 g

rucola

3 el

olijfolie extra vierge

10 Minuten en dan heb je deze pizza in de oven staan. Met pesto en mozzarella. Kan het Italiaanser?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de mozzarella in plakken en de rode ui in halve ringen. Laat de tonijn uitlekken.

2

Leg de pizza-bodems op bakplaten of roosters. Bestrijk met de pesto en verdeel de mozzarella, tonijn en ui erover. Strooi de kappertjes, peper en zout erover.

3

Bak de pizza's boven elkaar in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Leg ze op de borden en verdeel de rucola erover. Besprenkel met de olie.

tip

bewaartipBeleg de pizza's 2-3 uur van tevoren en bewaar ze afgedekt in de koelkast.

variatietipLiever zonder vis? Vervang de tonijn door gebakken spinazie of paddenstoelen.

serveertipDe rest van de rucola kun je gebruiken om een pastagerecht mee te garneren.