Salade met makreelrillette

frans
lunch
4 personen
3
50
Advertentie
Ingrediënten
- 2 sjalotjes
- 2 eetlepels boter of margarine
- 2 dl witte wijn
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
- 1 theelepel geraspte mierikswortel (potje)
- 1 gerookte makreel (ca. 250 g)
- zout en peper
- 2 zakjes slamelange (à 100 g)
- 1 dl pomodoridressing (flesje)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. In (saus)pan boter verwarmen en sjalotjes ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Witte wijn toevoegen en op hoog vuur inkoken tot 1 à 2 eetlepels over zijn. Van vuur af crème fraîche en mierikswortel erdoor roeren. Intussen makreel schoonmaken, vel en graatjes verwijderen. In kom makreel met vork fijnprakken. Crème-fraîchemengsel erdoor spatelen. Op smaak brengen met zout en peper.
- Sla over vier borden verdelen. Dressing erover sprenkelen. Met 2 eetlepels ovale bolletjes van makreel vormen en op sla leggen. Serveren met volkoren stokbrood.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 355 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 26 g
- vet 31 g