Duit­se ge­hakt-an­sjo­vis­bal­le­tjes

(26) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
4 26

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat 3 min. met de deksel op de pan uitdampen.
  2. Verkruimel ondertussen het brood en meng het met het ei, de ansjovis en peper en zout door het gehakt. Vorm er 12 balletjes van.
  3. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng de kookroom met de rasp en het bouillontablet op laag vuur aan de kook. Voeg 2 el citroensap en de kappertjes toe. Leg de balletjes in de room en laat ze in 10 min. gaar worden. Keer regelmatig.
  4. Kook ondertussen de snijbonen in water met zout in 6 min. beetgaar. Serveer de balletjes in de saus met de gekookte aardappelen en snijbonen.

Tip:

Ansjovis en kappertjes zijn ook lekker op een pizza.

video

Ci­trus snij­den

instructievideo - 01:15 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.