Bami met verse gember
Vol oosterse smaakmakers; knoflook, gember en rode peper in één gerecht.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 248 g woknoedels
- 3 cm verse gember (zakje 150 g)
- 1 teen knoflook
- 2 uien
- 450 g nasi-bamigroente
- 3 el rijstolie
- 4 el ketjap manis
- 4 middelgrote eieren
- 4 porties atjar tjampoer
- 4 porties kroepoek
Advertentie
Bereiden
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Schil de gember en snijd deze zo fijn mogelijk. Snijd de knoflook fijn en de ui in halve ringen. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes.
- Verhit de olie in een wok en fruit de gember, rode peper en knoflook 1 min. Voeg de ui en ketjap toe en roerbak 2 min. Voeg de rest van de groente toe en roerbak nog 3 min. Neem de groente uit de wok. Verhit de olie in de wok en breek de eieren erboven. Roerbak 3 min. Voeg de noedels en groente toe en roerbak nog 1 min. Serveer de bami met atjar en kroepoek. Bon appétit!
bereidingstip:
Serveer de bami met zelfgemaakte atjar tjampoer (zie recept elders op ah.nl/recepten).

Bami met verse gember
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 475 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 55 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 1.180 mg
- vezels 5 g
Pittigheid
Ook te zien in
Bami met verse gember
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bami met verse gember

- 248 g woknoedels
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.

- 3 cm verse gember
- 1 teen knoflook
- 2 uien
Schil de gember en snijd deze zo fijn mogelijk. Snijd de knoflook fijn en de ui in halve ringen.

- 450 g nasi-bamigroente
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes.

- 1 el rijstolie
Verhit de olie in een wok en fruit de gember, rode peper en knoflook 1 min.

- 4 el ketjap manis
Voeg de ui en ketjap toe en roerbak 2 min. Voeg de rest van de groente toe en roerbak nog 3 min.

- 2 el rijstolie
- 4 middelgrote eieren
Neem de groente uit de wok. Verhit de olie in de wok en breek de eieren erboven. Roerbak 3 min.

- 4 porties atjar tjampoer
- 4 porties kroepoek
Voeg de noedels en groente toe en roerbak nog 1 min. Serveer de bami met atjar en kroepoek. Bon appétit!
bereidingstip:
Serveer de bami met zelfgemaakte atjar tjampoer (zie recept elders op ah.nl/recepten).