bewaar
Ei met augurkdressing en serranoham
Ei met augurkdressing en serranoham
bewaar

Ei met augurkdressing en serranoham

20 min. bereiden
67waarderingen

Ingrediënten

4

eieren

2

augurken

1 teen

knoflook

1 eetlepel

gehakte peterselie (diepvries)

1 eetlepel

olijfolie

zout

16 plakjes

serranoham

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

Aan de slag

1

Eieren in ca. 10 minuten hard koken. Onder koud stromend water afspoelen, af laten koelen en pellen. Intussen augurk fijnhakken. Augurk en peterselie in kom doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Olijfolie erdoor roeren, met zout op smaak brengen (= dressing of picada).

2

Van eieren aan beide kanten kapjes af snijden. Eieren doormidden snijden zodat ei op onderkant kan staan. Op elke helft theelepeltje dressing scheppen. Aan elk prikkertje 2 opgerolde plakjes ham steken, in ei steken.

tip

algemeenVoor alle hapjes waarin gemarineerd wordt geldt, hoe langer het in de marinade staat des te smaakvoller het wordt. Als u lang wilt marineren, zet bederfelijke ingrediënten dan in de koelkast.