bewaar
Chinese kip
Chinese kip
bewaar

Chinese kip

10 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 ml

Japanse sojasaus

2 el

vloeibare honing

50 ml

medium dry sherry

½

citroen

5 cm

verse gember

1

hele kip

Dit heb je nodig

  • ovenschaal 25 x 25 cm

Aan de slag

1

Schenk 400 ml water in een pan waar de kip net in past. Voeg de sojasaus, honing, sherry en citroen toe. Snijd de ongeschilde gember in plakjes en voeg toe. Breng aan de kook. Neem van het vuur en leg de kip in de pan. Laat minimaal 30 min. marineren. Keer regelmatig.

2

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Neem de kip uit de marinade en leg hem op zijn zijkant in de ovenschaal. Zet ca. 1 uur in het midden van de oven. Leg halverwege op de andere kant. Dek af met aluminiumfolie als de kip te donker wordt. Verdeel de kip in stukken en serveer met rijst en geroerbakte paksoi.

Kip verdelen

Instructievideo - 01:04 min.