bewaar
Zalmfilet met Chinese kruiden en gerookte zalmrijst
Zalmfilet met Chinese kruiden en gerookte zalmrijst
bewaar

Zalmfilet met Chinese kruiden en gerookte zalmrijst

20 min. bereiden
60waarderingen

Ingrediënten

300 g

witte rijst

4 el

sojasaus

2 el

medium dry sherry

1 el

vloeibare honing

2 el

sesamolie

4 stukken

zalmfilet

100 g

zalmblokjes

4 el

verse koriander

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Klop in een kommetje 3 el sojasaus met de sherry, honing en sesamolie door elkaar. Bestrijk de stukken zalm met ca. 2 el van deze saus en bestrooi ze met wat peper.

2

Verhit een koekenpan. Leg de stukken vis in de pan en rooster ze op middelhoog vuur 3 minuten. Keer ze en rooster ze 2 minuten.

3

Roer zodra de rijst gaar is, de gerookte zalmblokjes, koriander en 1 el sojasaus door de rijst.

4

Schep de stukken vis elk op een warm bord. Serveer de rijst en de rest van het sausje apart erbij. Lekker met Chinese wokgroenten.