Ri­sot­to met pad­den­stoe­len

Italiaanser dan dit kun je het bijna niet maken. Buon appetito!

(465) waardeer
italiaans bijgerecht Italiaanser dan dit kun je het bijna niet maken. Buon appetito! 4 personen
3 465

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan met het water en de bouillontabletten aan de kook en zet het vuur laag. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd in grove stukken. Ris de blaadjes van de takjes kruiden uit het bakje van de paddenstoelen en snijd fijn.
  2. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Voeg de paddenstoelen, kruiden, knoflook, peper en zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 25 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.
  3. Rasp ondertussen de kaas. Zet het vuur uit en roer ⅔ van de kaas door de risotto. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan. Roer de risotto door, verdeel over diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas en peper.
video

Ui snip­pe­ren

instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 65 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.240 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Risotto met paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met pad­den­stoe­len

1
1
  • 1¼ liter water
  • 2 bospaddenstoelenbouillontabletten

Breng een pan met het water en de bouillontabletten aan de kook en zet het vuur laag.

2
2
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 400 g paddenstoelenmelange

Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd in grove stukken.

3
3

Ris de blaadjes van de takjes kruiden uit het bakje van de paddenstoelen en snijd fijn.

4
4
  • 4 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur.

5
5

Voeg de paddenstoelen, kruiden, knoflook, peper en zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur mee.

6
6
  • 300 g risottorijst

Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. tot de korrels glazig zijn.

7
7

Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen.

8
8

Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 25 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.

9
9
  • 75 g Parmezaanse kaas

Rasp ondertussen de kaas.

10
10

Zet het vuur uit en roer ⅔ van de kaas door de risotto. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan.

11
11

Roer de risotto door, verdeel over diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas en peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.